Ga naar de inhoud

Klinkende Munt maart 2024 – Automatische incasso voorlopige aanslagen IB en ZVW, Exact Online-App, aanpassing btw vastgoedbesluit

Klinkende Munt Nieuws

22 maart 2024

Klinkende Munt maart 2024 - Automatische incasso voorlopige aanslagen IB en ZVW, Exact Online-App, aanpassing btw vastgoedbesluit

Met deze keer o.a. automatische incasso voorlopige aanslagen IB en ZVW, Exact Online-App, aanpassing btw vastgoedbesluit en we beginnen met leuk nieuws.

Babynieuws

We beginnen deze Klinkende Munt met leuk nieuws, want bij Kop of Munt Amsterdam hebben we niet één, niet twee, maar zelfs drie zwangere collega’s. Larissa en Pauline verwachten allebei eind juli hun eerste kindje en Alison is in verwachting van haar tweede.

En dat is nog niet alles: Op 8 februari is Samantha [Kop of Munt Amsterdam] moeder geworden van zoon Jip en op 10 februari is Nika, de dochter van Mila [Kop of Munt Zaanstreek-Waterland] geboren.

Kortom; nog meer ‘koppen’ bij Kop of Munt. 🙂

 

Automatische incasso voorlopige aanslagen IB en ZVW

Jaarlijks krijgen zzp’ers, ondernemers en particulieren een voorlopige aanslag (VA). Dit gebeurt automatisch als de Belastingdienst op basis van aangiften inkomstenbelasting over voorgaande jaren, denkt dat je veel inkomstenbelasting moeten betalen over het komende jaar. Als je dit jaar meer winst verwacht, kunnen wij de voorlopige aanslag voor je aanpassen. Zo voorkom je dat je onverwachts veel moet betalen en krijg je beter inzicht in de te betalen belasting.

Sinds februari 2024 is het mogelijk om bij de Belastingdienst een machtiging aan te vragen om de voorlopige aanslagen met een automatische incasso te betalen. Op de website van de Belastingdienst kun je bij betalen en ontvangen met een digitale incasso machtiging toestemming geven om het te betalen bedrag automatisch af te laten schrijven van je rekening. Dit scheelt veel papierwerk en voorkomt fouten bij het overschrijven van de betaling.

Exact Online-app

Een belangrijk bericht voor Exact Online gebruikers: De Mijn[Kantoor]-app wordt binnenkort stopgezet. Er kan vanaf nu gebruik worden gemaakt van de Exact Online-app. Deze app biedt dezelfde functionaliteiten als de Mijn[Kantoor]-app, maar dan met de laatste updates.

Met onderstaande QR-code kun je de Exact Online-app downloaden. Inloggen kan gewoon met je huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg dat je dit voor 27 mei doet, want dan wordt de Mijn[Kantoor] app stopgezet.

De webversie van Mijn[Kantoor] blijft ongewijzigd, dus daar kun je de functies die je gewend bent blijven gebruiken.

Klik hier voor de volledige online versie van onze nieuwsbrief.