Ga naar de inhoud

Klinkende Munt januari 2024 – Duurzaamheid, bonnetjes en subsidiebesluit

Klinkende Munt

15 januari 2024

Klinkende Munt januari 2024 - Duurzaamheid, bonnetjes en subsidiebesluit

De eerste Klinkende Munt van 2024! Met deze keer o.a. duurzaamheid, bonnetjes en subsidiebesluit, maar eerst stellen we Juliëtte en Arjen voor.

Juliëtte
Hi, ik ben Juliëtte en ik werk sinds januari als relatiebeheerder bij Kop of Munt Hoofddorp.

Ik ben 45 jaar, geboren én getogen in Hoofddorp en al zo’n 22 jaar werkzaam in de accountancy. Een paar keer heb ik een uitstapje gemaakt naar het bedrijfsleven, maar ik kom toch altijd weer terug naar de accountancy. Het is heel divers en dat vind ik erg leuk; niet alleen qua klanten, maar ook qua werkzaamheden. Geen dag is saai!

In mijn vrije tijd sport ik graag. Fietsen, hardlopen, bootcampen, golfen en skiën, maar ook met de motor ben ik regelmatig op pad.

De korte tijd dat ik hier werk, heb ik al met een aantal klanten in Hoofddorp kennis gemaakt. Hopelijk worden dat er snel meer. Tot dan!

Arjen
Hallo, mijn naam is Arjen en vanaf 1 januari werk ik bij de salarisadministratie van Kop of Munt.

Ik woon in Haarlem samen met mijn vrouw en 2 jongste zoons. Vandaar dat mijn vaste werkplek bij Kop of Munt Haarlem is, maar ik zal ook regelmatig mijn gezicht laten zien in Hoofddorp en Amsterdam.

Naast het werk ben ik vaak te vinden bij de tennisvereniging, waar ik penningmeester en toernooileider ben.

Vakanties breng ik graag door in zonnige oorden. Nieuwe plekken ontdekken geeft veel rust en brengt mooie herinneringen.

Ik kijk er naar uit om mijn kennis met iedereen te delen!

Duurzaamheid
In 2023 is er een cursus duurzaamheid met onder andere ESG (Environmental, Social en Governance) verplicht gesteld voor accountants door de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Een aantal Kop of Munters heeft onlangs deze cursus gevolgd.

Grote bedrijven moeten vanaf 2025 verplicht een duurzaamheidsrapportage maken. In eerste instantie lijkt deze regeling voor weinig van onze klanten van toepassing te zijn maar deze kan wel gevolgen hebben. De grote bedrijven zullen bij leveranciers vragen stellen de rapportage te kunnen maken. Grote kans dat als je met grote ondernemingen samenwerkt, je vragen gaat krijgen over je productieproces, hoe producten geproduceerd en vervoerd worden en hoeveel uitstoot daar bij vrijkomt In het geval van diensten kan er ook gevraagd worden naar gebruikte materialen of de manier van reizen van medewerkers. Je afnemer zal deze informatie opvragen en ook eisen dat je deze levert omdat ze anders niet aan hun verplichtingen voldoen.

Mocht je een brief ontvangen omdat je in de keten zit, neem dan gerust contact op met je relatiebeheerder zodat we kunnen helpen bij het beantwoorden van de vragen.

Klik hier voor de volledige online versie van onze nieuwsbrief.