Sluiten

Wil je klant worden of wil je een offerte? We bellen je graag:

 
Sluiten

Heb je een vraag? Stel hem hier:

 

Klinkende munt november 2020

9 november 2020
delen:

Klinkende Munt november 2020

Nieuws is in deze periode de volgende dag al weer oud nieuws. We mochten weer normaal doen, maar dat ging niet goed. We zijn nu weer thuis, maar het gaat nog niet goed genoeg, de maatregelen volgen elkaar snel op. Lees onderstaande nieuwsfeitjes even door, het gaat niet alleen over Corona. En hou in je achterhoofd, morgen kan het weer anders zijn!
 
NOW1 (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid)
De afrekeningen van de NOW1 kunnen nu plaatsvinden. We nemen binnenkort contact met je op om de werkzaamheden rondom de derdenverklaring of samenstellingsverklaring uit te voeren, zodat de afrekening kan worden ingediend. Deze afrekening moet uiterlijk 23 maart 2021 zijn ingediend, of 29 juni 2021 bij een accountantsverklaring. De definitieve vaststelling kan op zich laten wachten; het UWV kan hiervoor een jaar de tijd nemen.
 
NOW2
De periode van de NOW2 is ondertussen verstreken. De afrekening van deze periode is nog niet beschikbaar. Naar verwachting zal de afrekening pas in het 2e kwartaal 2021 mogelijk zijn; het UWV heeft geen capaciteit om deze afrekeningen al te gaan verwerken.
 
NOW3
De NOW3 bestaat uit 3 perioden van 3 maanden. De NOW wordt in deze periode langzaam afgebouwd. De geruchten zeggen dat dat wellicht wordt aangepast door de huidige ‘lockdown’. De aanvraag van de NOW3 over het 4e kwartaal 2020 start naar verwachting half november.
 
TVL
De  aanvraag voor Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het 4e kwartaal 2020 is mogelijk voor alle bedrijven en is dus niet meer beperkt tot bepaalde SBI codes. De voorwaarden zijn een omzetverlies van minimaal 30% en minimaal € 1.000 vaste lasten per maand. Personeelskosten vallen niet onder vaste lasten, daarvoor is de NOW bedoeld. Je kunt de TVL over het vierde kwartaal 2020 vanaf medio november 2020 aanvragen.
Als je de eerste TVL over de periode juni-september hebt ontvangen, dan zul je in november een uitnodiging krijgen om de afrekening in te dienen. Deze moet uiterlijk 1 april 2021 zijn ingediend.
Uiteraard kunnen we je bij alle TVL aanvragen en afrekeningen helpen.
 
Nederland leert door
Het virus en de daardoor veroorzaakte economische terugval leidt ertoe dat er steeds meer mensen werkeloos worden. Werkgevers die NOW2 of NOW3 ontvangen zijn verplicht om hun medewerkers te stimuleren om aan scholding te doen. Om deze mensen een stap verder te helpen kun je een (gratis) ontwikkeladvies aanvragen of kunnen zij scholing volgen. Meer informatie vind je op hoewerktnederland.nl
 
Banken
Over banken en bankrekeningen hebben we 2 nieuwtjes.
Veel van onze klanten hebben hun bankrekening gekoppeld aan ExactOnline. Dat scheelt het handmatig verwerken van de bank in de boekhouding. We zien dat deze mogelijkheid in de toekomst alleen nog beschikbaar wordt voor zakelijke bankrekeningen. Bovendien vragen de eerste banken al een bijdrage voor de koppeling. Dat is niet leuk, maar stelt jou, en ons ,wel in de gelegenheid om je administratie sneller te voeren en eerder inzicht te hebben.
Een ander punt is dat banken negatieve rente gaan rekenen. Zo gaat de Rabobank bij een saldo boven € 250.000 rente in rekening brengen, ABNAMRO bij een totaalbedrag boven € 500.000 en ING boven € 250.000 per bankrekening. En daarmee meteen ons advies. Als je veel geld in je onderneming hebt, zorg dan dat je meerdere banken hebt waardoor je onder deze grenzen blijft!
 
Belastingdienst
Ze kunnen het wel leuker maken, maar dat doen ze niet helemaal.
Het deel waarover je bijzonder uitstel hebt gekregen moet vanaf 1 juli 2021 in 36 maanden worden terugbetaald.
De Belastingdienst heeft tot 1 oktober 2020 de rente verlaagd tot 0,01%. Per 1 oktober is de belastingrente echter weer 4%. Dat is ook over het deel waarvoor bijzonder uitstel is gekregen.
Het deel waarover je bijzonder uitstel hebt gekregen moet vanaf 1 juli 2021 in 36 maanden worden terugbetaald.
 
Houd vol!
We wensen al onze klanten ontzettend veel sterkte en succes de komende uitdagende periode. We kunnen maar 1 ding zeggen: Houd vol en wees lief voor elkaar!
 
Tot slot, de agenda zoals we die nu kennen;
Afrekening NOW1                                                  7 oktober 2020 – 23 maart 2021
Aanvraag NOW3 (4e kwartaal 2020)                    half november
Aanvraag TVL Q4 2020                                         medio november
Afrekening TVL (mei-september 2020)                november – 31 maart 2021
Kerst                                                                        25/26 december 2020
Afrekening NOW 2                                                 2e kwartaal 2021
Einde Coronamaatregelen                                    Laten we hopen op snel!
Werken bij Kop of Munt?
Klik dan hier voor de test om te zien of je bij ons past!