Sluiten

Wil je klant worden of wil je een offerte? We bellen je graag:

 
Sluiten

Heb je een vraag? Stel hem hier:

 

Junior Relatiebeheerder

Wat zeg je tegen je vrienden?

Ik doe iets met cijfers en klanten.

Maar wat doe je echt? 

Je werkt bij Kop of Munt Uithoorn, één van de meest vooruitstrevende accountantskantoren van Nederland. We werken hard, maar de sfeer op ons kantoor is informeel. Zo nemen wij de tijd voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal en houden we van een goede grap. In overleg zijn werktijden flexibel in te delen, zodat je bijvoorbeeld ook geregeld lekker kunt sporten.

Als junior relatiebeheerder bij Kop of Munt ondersteun je diverse (senior) relatiebeheerders bij het zo optimaal mogelijk inrichten- en verwerken van de administratie/boekhouding van onze klanten. 

In je dagelijkse werk denk je graag mee over slim boekhouden en het zo efficiënt mogelijk maken van de administratie van je klanten. In de piekperiodes van de BTW aangiftes (januari, april, juli en oktober) laat jij je organisatietalent zien door het actief en tijdig opvragen van administraties, zodat wij met zijn allen de kwartaaldeadline halen.      

Hoe je dat aanpakt.

Het optimaal verwerken van de administratie van onze klanten heeft geen geheimen meer voor je. Je bekijkt per relatie hoe we de boekhouding het beste kunnen inrichting en je legt dat ook zorgvuldig vast in een AO (= beschrijving van de administratieve organisatie). Met jouw inzicht ben je in staat om de administraties van onze klanten op weekbasis perfect bij te houden (o.a. via Basecone en Exact Online), waardoor de piekmomenten in de BTW periodes afvlakken. 

Na verloop van tijd kun je onder coaching van de (senior) relatiebeheerder de eerste stappen zetten in het maken van een jaarrekening van een Eenmanszaak of het samenstellen van de jaarrekening van een BV. Na een paar maanden denk je continu mee over slimme manieren om de jaarafsluiting en tussentijdse rapportages snel en strak te laten verlopen, bijvoorbeeld door de journaalposten te automatiseren en rapportages super inzichtelijk te maken. Je hebt een grote liefde voor cijfers, en neemt graag een duik in de financiële data om een diepgravend onderzoek te doen. Uiteindelijk ga je ook mee met klantgesprekken op kantoor of locatie, zodat je nóg beter het vak kunt leren.  

Je maakt deel uit van een enthousiast en ambitieus team. Het team is verantwoordelijk voor de verwerking van administraties, fiscale aangiftes, financiële rapportages en adviezen waar je klanten wat mee kunnen.

Hoe je dag eruit zou kunnen zien.

Het is maandag en je week is begonnen. Je checkt je agenda voor de aankomende week wat betreft de geplande werkzaamheden. Vervolgens controleer je wat er aan administratie van je klanten is binnengekomen. Dat gaat lekker snel want het proces is grotendeels geautomatiseerd via Exact Online en Basecone. Je loopt de vraagposten nog even door en stelt een klant nog wat vragen over posten die je niet begrijpt.

Je gaat aan de slag met het opstellen van de jaarrekening van een klant uit jouw portefeuille. Leuk, want je doet er ook de administratie voor. 

Het opstellen van de jaarrekening doe je in beginsel samen met je collega (senior) relatiebeheerder, omdat hij/zij het ook gaaf vind om kennis over te brengen. Tegelijkertijd schakel je met de fiscale afdeling voor het opstellen van de IB aangifte, zodat het totale pakket voor je klant tegelijk kan worden afgerond.

Bij Kop of Munt Uithoorn werken we ernaartoe dat steeds minder klanten boekjes krijgen, maar toegang tot een online jaarrekening waar ze zelf kunnen rondkijken.

De werkzaamheden gaan lekker snel. Als de jaarrekening in concept klaar is, maak je een afspraak met een collega relatiebeheerder voor de review/controle. Met een paar kleine aanpassingen wordt de jaarrekening in concept opgesteld en kan de afspraak met de klant voor de bespreking alvast worden ingepland. Dit geeft je een goed gevoel!

Na verloop van tijd ga je regelmatig naar klanten om de administratie op locatie te verwerken. Dit vond je eerst een beetje eng maar het zijn allemaal erg leuke bedrijven en je hebt daardoor een afwisselende baan.

De dag is bijna voorbij en je hebt nog een interne workshop over onderhanden werk en een collega fiscalist vertelt wat het verschil is tussen de ruisende en geruisloze inbreng van de eenmanszaak. Aan het eind van de dag rij je vol inspiratie fluitend naar huis.

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde MBO opleiding (niveau 4), maar een HBO opleiding (BE) mag natuurlijk ook; 
 • Je woont in de omgeving van Utrecht-Amsterdam en je beschikt over een gezonde dosis humor;
 • Meer dan voldoende ervaring op het gebied van het verwerken van administratie en BTW aangiftes, ook met de daarvoor beschikbare systemen (o.a. Exact Online, Basecone, Nextens); 
 • Een goede (werk)inzet en stevige motivatie;
 • Sterke voorstander van digitale dossiers, goede vastlegging en praktisch ingesteld;
 • Klantgericht, teamspeler met aandacht voor de mens en activiteit áchter de cijfers;
 • Een analytische blik, oog voor details en een flinke dosis service- en resultaatgerichtheid;
 • Het talent om jouw werk goed te plannen, de juiste prioriteiten te stellen en deadlines te halen;
 • De functie is voor 32 of 36 uur in de week. 

Dit mag je van ons verwachten.

 • Salaris inclusief pensioenregeling
 • Een vaste 13emaand
 • Laptop van de zaak
 • Reis- en onkostenvergoeding
 • Studiemogelijkheden en regelmatig kantoor breed vaktechnisch overleg 
 • Kop of Munt Feesten waar je het na 5 jaar nog over hebt
 • Tafeltennis- en tafelvoetbalspel
 • Om het nóg aangenamer voor je te maken, hebben we lekkere koffie/thee, een goede lunch op kantoor en een frisje voor in de middag

Interesse? Neem contact met ons op via eddy@kopofmunt.com

Werken bij Kop of Munt?
Klik dan hier voor de test om te zien of je bij ons past!