Sluiten

Wil je klant worden of wil je een offerte? We bellen je graag:

 
Sluiten

Heb je een vraag? Stel hem hier:

 

(Junior) Relatiebeheerder - Net afgestudeerd (HBO)

Wat zeg je tegen je vrienden?

Ik doe iets met cijfers en klanten.

Maar wat doe je echt? 

Je werkt bij Kop of Munt Uithoorn, één van de meest vooruitstrevende administratiekantoren van Nederland. We werken hard, maar de sfeer op ons kantoor is informeel. Zo nemen wij de tijd voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal en houden we van een goede grap. In overleg zijn werktijden flexibel in te delen, zodat je bijvoorbeeld ook geregeld lekker kunt sporten.

Als junior relatiebeheerder bij Kop of Munt ondersteun je een (senior) relatiebeheerder. In je dagelijkse werk denk je graag mee over slim boekhouden, optimale fiscale aangiftes, strategie, het zo efficiënt mogelijk maken van de administratie van je klanten en eigenlijk alles waardoor je klant kan groeien.

Je bedient samen met de (senior) relatiebeheerder een eigen klantenportefeuille waarvoor je de administratie (op termijn) zelfstandig verwerkt. Hierbij word je ondersteund door collega (junior) relatiebeheerders, fiscalisten en bedrijfskundigen. 

Hoe je dat aanpakt.

Het optimaal verwerken van de administratie van onze klanten is in beginsel nieuw voor je, maar al snel heb je de smaak te pakken en heeft dit onderdeel geen geheimen meer voor je. Na verloop van tijd ga je onder coaching van de (senior) relatiebeheerder aan de slag met het maken van een jaarrekening van een Eenmanszaak of het samenstellen van de jaarrekening van een BV. Verder zet je de eerste stappen in het maken van een IB, VPB of BTW aangifte. 

Na een paar maanden denk je continu mee over slimme manieren om de jaarafsluiting en tussentijdse rapportages snel en strak te laten verlopen, bijvoorbeeld door de journaalposten te automatiseren en rapportages super inzichtelijk te maken. Je hebt een grote liefde voor cijfers, en neemt graag een duik in de financiële data om een diepgravend onderzoek te doen. Uiteindelijk ga je ook mee met klantgesprekken op kantoor of locatie, zodat je nóg beter het vak kunt leren.  

Je maakt deel uit van een enthousiast en ambitieus team, onder de eindverantwoordelijkheid van de directeur van het kantoor. Het team is verantwoordelijk voor de administraties, fiscale aangiftes, financiële rapportages en adviezen waar je klanten wat mee kunnen.

Hoe je dag eruit zou kunnen zien.

Het is maandag en je week is begonnen. Je checkt je agenda voor de aankomende week wat betreft de geplande werkzaamheden. Vervolgens controleer je wat er aan administratie van je klanten is binnengekomen. Dat gaat lekker snel want het proces is grotendeels geautomatiseerd. Je loopt de vraagposten nog even door en stelt een klant nog wat vragen over posten die je niet begrijpt.

Je gaat aan de slag met het opstellen van de jaarrekening van een klant uit jouw portefeuille. Leuk, want je doet er ook de administratie voor. Het opstellen van de jaarrekening doe je in beginsel samen met je collega (senior) relatiebeheerder, omdat hij/zij het ook gaaf vind om kennis over te brengen. Tegelijkertijd schakel je met de fiscale afdeling voor het opstellen van de IB aangifte, zodat het totale pakket voor je klant tegelijk kan worden afgerond.

Bij Kop of Munt Uithoorn werken we ernaartoe dat steeds minder klanten boekjes krijgen, maar toegang tot een online jaarrekening waar ze zelf kunnen rondkijken.

De werkzaamheden gaan lekker snel. Als de jaarrekening in concept klaar is, maak je een afspraak met een collega relatiebeheerder voor de review/controle. Met een paar kleine aanpassingen wordt de jaarrekening in concept opgesteld en kan de afspraak met de klant voor de bespreking alvast worden ingepland. Dit geeft je een goed gevoel!

Na verloop van tijd ga je regelmatig naar klanten om de administratie op locatie te verwerken. Dit vond je eerst een beetje eng maar het zijn allemaal erg leuke bedrijven en je hebt daardoor een afwisselende baan.

De dag is bijna voorbij en je hebt nog een interne workshop over onderhanden werk en een collega fiscalist vertelt wat het verschil is tussen de ruisende en geruisloze inbreng van de eenmanszaak. Aan het eind van de dag rij je vol inspiratie fluitend naar huis.

Wat vragen we van je?

 • Afgeronde HBO opleiding in de richting van Accountancy, Bedrijfseconomie of vergelijkbaar; 
 • Je woont in de omgeving van Utrecht-Amsterdam en je beschikt over een gezonde dosis humor;
 • Weinig werkervaring is geen probleem; 
 • Een goede (werk)inzet en stevige motivatie;
 • Sterke voorstander van digitale dossiers en praktisch ingesteld;
 • Klantgericht, teamspeler met aandacht voor de mens en activiteit áchter de cijfers;
 • Een analytische blik, oog voor details en een flinke dosis service- en resultaatgerichtheid;
 • Het talent om jouw werk goed te plannen, de juiste prioriteiten te stellen en deadlines te halen;
 • De functie is voor 36 of 32 uur in de week. 

Dit mag je van ons verwachten!

 • Salaris inclusief pensioenregeling
 • Een vaste 13emaand
 • Laptop van de zaak
 • Reis- en onkostenvergoeding
 • Studiemogelijkheden en regelmatig kantoor breed vaktechnisch overleg 
 • Kop of Munt Feesten waar je het na 5 jaar nog over hebt
 • Tafeltennis- en tafelvoetbalspel
 • Om het nóg aangenamer voor je te maken, hebben we lekkere koffie/thee, een goede lunch op kantoor en een frisje voor in de middag

Interesse? Neem contact met ons op via eddy@kopofmunt.com

Werken bij Kop of Munt?
Klik dan hier voor de test om te zien of je bij ons past!